Zımpara Çeşitleri Nelerdir ve Hangi Alanlarda Kullanılır?

Zımpara Çeşitleri Nelerdir ve Hangi Alanlarda Kullanılır?

İşlem yapılan yüzeylerin sahip olduğu pürüzlerin giderilmesi için kullanılan zımpara, farklı materyallerde kullanılmaktadır. Özellikle ahşap işçiliği il bilinmesinin yanı sıra otomotiv ve havacılık sektörlerinde çeşitli metallerin işlenmesinde ya da inşaat sektöründe boya ve sıvalı yüzeylerin pürüzlerinin giderilmesinde kullanılmaktadır. Hem el hem de zımpara makineleri ile kullanılabilen çeşitlere sahip olan zımpara aynı zamanda geniş bir zımpara fiyatları yelpazesine de sahip olmaktadır.

Zımpara Çeşitleri Nelerdir?

Zımpara çeşitleri genel olarak manuel ve makinelerde kullanılan çeşitleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Daha sonrasında kendi içerisinde de farklı kum büyüklükleri, mesnet çeşitleri ve kullanılacak materyaller gibi konular üzerinde çeşitlenmektedir. Bu sebeple de söz konusu zımpara çeşitleri olduğunda karşımıza gerçekten de büyük bir ürün yelpazesi çıkmaktadır. Materyallerin ve yapılacak için özelliklerinin bilinmesi ise doğru zımpara çeşidinin seçilmesindeki en önemli nokta olmaktadır. Zımpara çeşitlerinin bir kısmı genel kullanımda kendisine sıklıkla yer bulurken bazı çeşitleri ise özel alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmışlardır. Bu yazımızda sizlere genel amaçlı kullanılan ve bu sebeple de en sık tercih edilen zımpara çeşitlerini paylaşacağız.

Flap Disk Zımparalar

Farklı zımpara makinelerinde kullanılmak üzere farklı özellikler ile tasarlanmış olan flap disk zımparalar çeşitleri özellikle metal işçiliğinde kullanılmaktadır. Yüksek talaş kaldırma özelliğine sahip olan bu zımparalar ile materyallerin agresif bir şekilde zımparalanması mümkün olmaktadır.

Fiber Disk Zımparalar

Yine çeşitli zımparalama makinelerinde kullanılmak üzere tasarlanmış olan fiber disk zımparalar daha az iş gücü ile daha fazla verimin alınmasını sağlamaktadır. Paslanmaz metaller başta olmak üzere birçok farklı metalin aşındırılmasında kullanılırlar. Farklı özelliklerde kumlar ve mesnetler ile tasarlanan fiber disk zımpara fiyatları ise özelliklerine ve markasına göre değişiklik göstermektedir.

Cırtlı Disk Zımparalar

En sık kullanılan zımpara çeşitlerinden birisi olan cırtlı zımpara çeşitlerinin makinelere monte edilmesi son derece kolay olmaktadır. Bunun yanında ahşaptan seramiğe, boyadan metale kadar birçok farklı yüzeyde kullanıma uygun olmaktadır. Cırtlı zımpara çeşitlerinin önemli bir kısmının kullanım ömürlerinin çok yüksek olması ise tercih sebeplerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mop Zımparalar

Boru içleri gibi kavisli yüzeylerin işlenmesinde kullanılan saplı mop zımpara çeşitleri gerek içbükey gerekse de dış bükey alanlarda rahatlıkla kullanılmaktadır. Diğer zımpara türlerine göre daha kısıtlı bir kullanım alanına sahip olmakla birlikte söz konusu kavisli yüzeyler olduğunda en iyi sonucu sağladıkları için sıklıkla tercih edilirler. Zımparator tarafından sizlere sunulan saplı mop zımpara çeşitleri ise yüksek kalitelerinin yanı sıra uygun zımpara fiyatları ile de öne çıkmaktadır.

Şerit Bant Zımpara

Zımpara makinelerinde kullanıma uygun olan şerit bant zımpara çeşitleri metal ve ahşap işlerinde kullanıma uygun olmaktadır. Farklı özelliklerde olmasından kaynaklı olarak farklı alanlarda kullanıma uygun olmaktadır. Geniş yüzeylerden özel alanlara kadar farklı yüzeylerde kullanıma imkan sağlamaktadır.

Şerit Bant Zımparalar

Elde kullanım için uygun olan şerit bant zımpara çeşitleri polisaj, metal ve ahşap uygulamalarında en sık kullanılan zımpara çeşitlerinden birisi olmaktadır. Zımpara fiyatları açısından da son derece uygun olan bu zımpara çeşitleri aynı zamanda evlerde bulunan takım çantalarında da en sık tercih edilen zımpara çeşitlerinden birisi olmaktadır.

Özel Flap ve Skoç Diskler

Özel flap ve skoç diskler özel alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olan zımpara çeşitleri içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple de kullanım alanları son derece geniş olmaktadır. Aynı zamanda zımpara makinelerinde ve matkaplarda kullanılmaya uygun olan bu zımpara çeşitleri ile hem ahşap hem de metallerin işlenmesi ve boya katmanın kaldırılması mümkün olmaktadır. Zımpara fiyatları açısından bakıldığında ise diğer zımpara türlerine oranla biraz daha maliyetli olmakla birlikte uzun kullanım ömürlerine sahip olmaları bu maliyetin azaltılmasını sağlamaktadır.

Kübik ve Yassı Sünger Zımparalar

Sünger yapıları sayesinde son derece esnek olan bu zımpara çeşitleri farklı materyallerin zımparalanmasında kullanılmaktadır. Kübik zımparalarının 4 yüzeyi, yassı zımparaların ise 2 yüzeye aşındırıcı olmaktadır.

Sünger Rulo Zımparalar

Aşındırma ve zımparalama işlemlerinde kullanılan zımpara çeşitlerinden birisi olan metre ve kutu olarak satılmaktadır. Bu sebeple de zımpara fiyatları açısından daha geniş bir seçenek yelpazesi sunmaktadır. Rulo zımpara çeşitleri genellikle manuel kullanıma uygun olmakla birlikte bazı makine kullanımlarında da kullanılmaktadır.

Su Zımparaları

Zımparalar sadece kuru yüzeylerde değil aynı zamanda ıslak yüzeylerde de kullanılmaktadır. Islak yüzeylerde kullanılmak için özel olarak üretilmiş olan su zımparaları manuel ve makine kullanımına uygun olmaktadır. Özellikle ahşap, alçıpan ya da mermer gibi yüzeylerde kullanıma uygun olmaktadır.

Rolok Vidalı Disk Zımparalar

Zımparator tarafından sizlere sunulan bir diğer zımpara çeşidi ise rolok vidalı disk zımparalar olmaktadır. Uygun zımpara fiyatları yanı sıra ergonomik kullanımları da öne çıkan zımpara çeşitlerinden birisi olmaktadır. İz vermek ve yüzeyin pürüzsüz hale getirilmesinde kullanılmaktadır.

Zımpara Aparatları

Özellikle makinelerde kullanılmak üzere tasarlanmış olan zımpara çeşitlerinin makinelerde verimli bir şekilde kullanılabilmesi ve zımparanın makine ile tam bir uyum yakalaması için zımpara aparatları ihtiyaç duyulmaktadır. Bu aparatlar ise zımparaların çeşitlerine göre faklı özellikler taşımaktadır.

Zımparator olarak sizlere sunmuş olduğumuz tüm zımpara çeşitlerinde ve aparatlarında en uygun zımpara fiyatlarının yanı sıra en kaliteli zımpara çeşitlerini sunuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir